ZMAJ KNJIGA

Distopijska literatura

Mračne priče za jačanje karaktera

Bilo da ste devojčurak koji ne može da se uklopi u društvo ili se osećate pogrešno, kao da vam nije mesto tu gde jeste ili ste odrasla osoba, a volite uglavnom mračne i prilično realne priče o društvu budućnosti, onda je distopijska literaturu žanr kome treba dati priliku.

Bilo da izaberete Stivena Kinga ili Kormaka Makartija ili badass autorke poput Suzan Kolins ili Veronike Rot, budite sigurni da ćete sebi priuštiti uzbudljivu vožnju.

Ne možemo dovoljno nahvaliti Suzan Kolins i njene Igre gladi, jer prave čuda sa devojčicama. Uzmite u obzir da je ovde reč o

književnoj fikciji koja iako sadrži elemente nasilja ne izaziva kod mladih čitalaca nikakvu agresiju, nego baš obrnuto, podstiče ih da razmišljaju kako je rat i borba najgori mogući oblik ponašanja, a ljubav i posvećenost najveće vrednosti. Romani Kolinsove, uspešno i filmovani, zarobe vas snagom i dinamikom, ne borbe, nego sjajnih likova, posebno mlade Ketnis Everdin, koja može biti sjajan uzor vašim devojčicama u ovom ludom vremenu.

Za jednu povučenu i pomalo stidljivu, možda malo od sveta uplašenu devojčicu, ali željnu avantura i otkrića, ovo će biti savršen poklon!

Saznajte zašto: klikni ovde

Bilo da izaberete Stivena Kinga ili Kormaka Makartija ili badass autorke poput Suzan Kolins ili Veronike Rot, budite sigurni da ćete sebi priuštiti uzbudljivu vožnju