ZMAJ KNJIGA

Uzbudljivi triler o savremenim Indijancima


Skalpirani
Džejsona Arona i r.m. Gere je verovatno jedan od najboljih stripova koje sam pročitala. Možda ne ikad, ali u poslednje vreme definitivno jeste. Razlog što mi se toliko dopao strip verovatno leži i u tome što volim priče o Indijancima. A za razliku od Zena Greja, Karla Maja ili F. Kupera, Skalpirani su priča smeštena u savremeno doba, u indijanski rezervat gde vladaju bezakonje, beda i beznađe i gde je, naravno, kazino jedini izvor prihoda (socijalna pomoć se ne računa).

Glavni junak je policajac na tajnom zadatku koji se vraća u kući i sledi „veselje“. Odlična, uzbudljiva „no bullshit“ filmska priča Džejsona Arona, koja podseća na film Srce

groma sa Valom Kilmerom i Semom Šepardom i seriju Red Road sa zgodnim Džejsonom Momoom i sjajan Gerin (naše gore list, da se malo hvalimo) crtež, apsolutna su preporuka za svakoga ko traži dobar, dobar triler, bez obzira na formu.

Darkvud je objavio prvu knjigu sa šest epizoda u divnom tvrdom povezu, dobroj opremi sa predgovorom Brajana K. Vona (Saga - još jedan odličan strip) i treniram svoj karakter i strpljenje (vrlina koju nikako da ugajim) čekajući druge i izbegavajući u širokom luku Fibrina izdanja. Nemate pojma koliko mi to teško pada.

Foto: Miloš Jelesijević                                                                                                                   K.

Odlična, uzbudljiva „no bullshit“ filmska priča Džejsona Arona koja podseća na film Srce groma sa Valom Kilmerom i Semom Šepardom i seriju Red Road sa zgodnim Džejsonom Momoom i sjajan Gerin (naše gore list, da se malo hvalimo) crtež apsolutna su preporuka za svakoga ko traži dobar, dobar triler, bez obzira na formu